Berkel en Rodenrijs – Dinsdagochtend 7 januari kwamen de politie en brandweer in actie voor een gewonde zwaan aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer en Dierenambulance kwamen ter plaatse nadat een voorbijganger een zwaan vast zag zitten tussen het spoor onder het viaduct. De hulpverleners hebben het dier dat vast zat tussen betonblokken van het spoor van de RandstadRail E-lijn tussen Den Haag en Rotterdam bevrijd. Om een veilige werkplek te creëren is het metroverkeer tijdelijk stilgelegd totdat de zwaan bevrijd was.

De Dierenambulance heeft de zwaan meegenomen voor verdere behandeling.

Foto’s: Jessica Euser

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de  Whatsapp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).