Bergschenhoek/Rotterdam – Woensdagmiddag 29 januari is er brand ontstaan in een caravanstalling aan de Wildersekade in Rotterdam.

De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt en heeft de brand al snel opgeschaald naar sein ‘Zeer Grote brand’. Ook is door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1 om de samenwerking goed af te stemmen en overlast voor de omgeving in kaart te brengen.

In de stalling staan mogelijk meer dan 200 caravans gestald, het exacte aantal is niet bekend. Evenals hoeveel voertuigen er in brand stonden. Bij de brand kwam flinke zwarte rook vrij. De rook trok even richting Rotterdam Airport, maar dit leverde geen overlast op voor de luchthaven.

De brandweer had veel moeite om water naar de brand te krijgen, mede door de lange afstanden. Om zoveel mogelijk water bij de brand te krijgen, werd een groot watertransport opgebouwd door de brandweer. Ook is er een schuimblusvoertuig ter plaatse gekomen, dat van grotere afstand kan blussen. Het schuimblusvoertuig is uiteindelijk niet ingezet.

De brandweer heeft twee verkenningsploegen ingezet in Bergschenhoek die de rookverspreiding in kaart hebben gebracht. De wind stond later richting Berkel en Rodenrijs. Het droneteam van de veiligheidsregio is ook bij de brand ingezet, zij kunnen goed een overzicht maken en de brandhaarden in kaart brengen.

De brand is ontstaan in een personenauto welke in korte tijd is overgeslagen naar naastgelegen caravans. Enkele personen hebben  geprobeerd de brand te blussen, door de grote vlammen moesten zij de stalling verlaten.

Er is niemand gewond geraakt door de brand.

Heeft u last van de rook?

Blijf eruit, sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.