Lansingerland/Rotterdam – De politie heeft donderdag 30 januari in de vroege ochtend een stomdronken automobilist van de N209 geplukt. 

“Voor ons dienstvoertuig reed de bestuurder van een auto slingerend over de N209 de wijk Schiebroek in”, aldus de politie. “Na enige tijd met een stopteken achter de bestuurder te hebben gereden, waren wij genoodzaakt om ook de alarmsignalen te gebruiken om de aandacht van de bestuurder te krijgen. Uiteindelijk kreeg de bestuurder na enkele honderden meters het dan toch door.” Nadat de bestuurder al wankelend uit zijn auto stapte en op het blaasapparaat de hoogst mogelijke ‘F’ blies, werd de man aangehouden. Op het politiebureau blies de man uiteindelijk 730 ugl. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de man moet zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Recidivist
De man bleek een recidivist op het gebied van rijden onder invloed. De man had wél eerlijke verklaring voor zijn dronkenschap: “Ik zal eerlijk zijn. Ik ben net op visite geweest bij een vriendin. Ik ben daar langs geweest en heb whiskey gedronken.”