LIVEBLOG:

De liveblog is gesloten!

 

Lansingerland – Voor vandaag, zondag 9 februari, is door het KNMI ‘code oranje’ afgegeven vanwege kans op zeer zware windstoten in Nederland door de komst van storm Ciara.

De redactie en fotografen van 112Lansingerland houden u vandaag zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de storm, ziet u iets nieuwswaardigs? Stuur uw tip door via onze Social Media kanalen of via de WhatsApp Tiplijn!

KNMI: Code oranje

Het KNMI heeft vanaf gistermiddag voor heel het land ‘code oranje’ uitgegeven. “Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens stevige buien. Voor deze zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.

Hier ziet u de actuele weercode welke is afgegeven door het KNMI:

 

Stormschade ?

Bekijk in onderstaand tabel om te kijken wat u het beste kunt doen indien u schade heeft. Belt u de hulpdiensten of de gemeente? Bel alleen voor noodgevallen 112!

Hieronder leest u de liveblog van incidenten binnen Lansingerland.

Deze pagina wordt gedurende de dag bijgewerkt.

14:00 uur:

Via de WhatsApp tiplijn hebben wij een aantal foto’s ontvangen van omgevallen hekken in Berkel en Rodenrijs.

15:30 uur:

In Bleiswijk lijkt er vooralsnog niet veel schade te zijn, wel hebben wij een aantal foto’s ontvangen van omgevallen hekken etc. Heeft u foto’s van schade ? Stuur uw foto’s door via onze social media kanalen of WhatApp tiplijn.

15:41 uur:

Op de Linie in Berkel en Rodenrijs was een melding binnengekomen dat een (deel) van een gevel was los gekomen, de brandweer kwam met spoed ter plaatse. Bewoners van het appartementencomplex hadden stukjes hout tussen de gevel geplaatst om erger te voorkomen. De brandweer heeft later met behulp van een ladderwagen alles gecontroleerd en stukken hout tussen de gevel geplaatst.

Lees verder in het item

17:30 uur:

Op de Griendstraat in Berkel en Rodenrijs is de brandweer in actie gekomen voor een deel van een dak dat is losgekomen. De brandweerlieden hebben het deel verwijderd en zijn weer vertrokken. [ Ingezonden via de WhatsApp tiplijn ]

19:00 uur: 

Het is na wat meldingen vanmiddag weer rustig in Lansingerland, ook de storm lijkt weer te zijn gaan liggen.

20:00 uur:

De storm Ciara lijkt weer op te komen, met flink wat buien. Indien u niet de weg op hoeft, blijf dan lekker binnen.

20:30 uur:

We sluiten voor nu tijdelijk deze liveblog, indien er zich nog incidenten voortdoen zal de liveblog bijgewerkt worden.