Bleiswijk – Van de zes jongeren die zaterdag 15 februari werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving op het Hazenpad in Bleiswijk, zijn drie van hen datzelfde weekend heengezonden. Drie andere jongeren zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij zijn hierna in vrijheid gesteld.

Gewelddadige beroving

De politie kreeg die middag melding van een gewelddadige beroving waarbij flink veel geweld zou zijn gebruikt en mogelijk ook een vuurwapen zou zijn gebruikt. Een van de betrokkenen liep daarbij vermoedelijk een hersenschudding op. Bij het incident was een groep van ongeveer tien man betrokken. Op basis van deze melding hield de politie die avond zes personen aan. De politie verrichtte vervolgens enkele doorzoekingen.

Geen vuurwapen

Aanvankelijk meldde de politie in het bericht van 15 februari dat er een vuurwapen was aangetroffen, dit is feitelijk onjuist gebleken. Wel vond de politie bij een van de doorzoekingen een balletjespistool.

De politie doet nog nader onderzoek naar dit incident.