Lansingerland – Gemeente Lansingerland gaat weer van start met de werkzaamheden om de rotondes in Lansingerland (fiets)veiliger te maken.

Vanaf maandag 16 maart 2020 start KWS Infra met de werkzaamheden aan de rotonde Klapwijkseweg/Rodenrijseweg. Vanaf deze datum is de Rodenrijseweg tussen de Klapwijkseweg en de Gemeentewerf voor alle verkeer afgesloten. Van vrijdag 27 maart 21.00 uur tot en met maandag 30 maart 6.00 uur is de gehele rotonde voor alle verkeer afgesloten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, verwijderen en aanbrengen van fundering, leggen van kabels en leidingen en het opnieuw bestraten en asfalteren. Om de rotonde fietsveiliger te maken worden fietspaden uitgebogen, waardoor de zichtbaarheid van de fietser wordt vergoot. Ook plaatsen we de fiets- en voetgangersoversteken op verhoogde plateaus en verbeteren we de verlichting.

De verwachting is dat de rotonde en de Rodenrijseweg op maandagochtend 30 maart vanaf 6.00 uur voor auto- en fietsverkeer weer open gaan.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden aangegeven met borden. Kijk op onze website voor meer informatie over de werkzaamheden.

Werkzaamheden volgende twee rotondes

Dit jaar worden ook nog twee andere rotondes aangepakt en veiliger gemaakt, namelijk de rotonde Raadhuislaan/ingang Berkelse Poort en de rotonde bij Weg en Land/Bergweg-Zuid.

Foto & info: Gemeente Lansingerland