Deze pagina wordt bij nieuwe cijfers in Lansingerland geüpdatet, de actuele cijfers in Lansingerland vindt u onderaan de pagina!


Lansingerland – Het RIVM en GGD Rotterdam Rijnmond hebben gemaakt dat er bij vier inwoners uit Lansingerland het COVID-19 virus is gediagnosticeerd.

Op dit moment (moment van schrijven) zijn er volgens het RIVM 321 mensen in Nederland besmet met het virus. Er zijn drie personen overleden als gevolg van het virus. Van de 265 patiënten zijn er 144 in het buitenland geweest. Het merendeel (131) van deze patiënten zijn in (Noord-) Italië geweest. Hiernaast zijn 74 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 47 mensen wordt nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn.

Drie patiënten uit Lansingerland zijn in Noord-Italië geweest. De vierde patiënt kwam aan het licht vanuit contactonderzoek. Alle vier de patiënten zitten op dit moment in thuis-isolatie. De GGD brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad door middel van contactonderzoek.

Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de website van het RIVM en van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Om de privacy van de patiënten te waarborgen vermeldt gemeente Lansingerland of GGD Rotterdam-Rijnmond niet uit welke buurten de slachtoffers komen. “Ook de leeftijden van de slachtoffers kunnen wij niet vermelden”, aldus de woordvoerder van GGD Rotterdam-Rijnmond.

Wat kunt u zelf doen?

Om verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken, is het advies om te letten op de hygiënemaatregelen. Dit zijn:

  • was uw handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.
Gemeente Lansingerland:

Update: 14 maart 12:30 uur

In Lansingerland is er een nieuwe besmetting met het coronavirus. Dit blijkt uit laboratoriumonderzoek. In totaal zijn er nu 5 besmettingen vastgesteld in Lansingerland. Kijk voor meer informatie over het aantal besmettingen in de regio op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Update: 9 maart 12:30 uur

Bij twee nieuwe inwoners van de  gemeente Lansingerland is het coronavirus vastgesteld. Deze patiënten verblijven in thuisisolatie. Eén van de patiënten is besmet geraakt in Noord-Italië, de andere patiënt kwam aan het licht vanuit contactonderzoek. In Lansingerland zijn er nu vier patiënten waarbij het coronavirus is vastgesteld.

Waar deze patiënten woonachtig zijn is heeft de gemeente (nog) niet bekend gemaakt.

Update: 6 maart 12:30 uur
In de gemeente Lansingerland is er bij een tweede inwoner (Bergschenhoek) het coronavirus vastgesteld. Deze patiënt verblijft in thuisisolatie en is besmet geraakt in Noord-Italië.

Update: 6 maart 10:00 uur
Bij een inwoner van Lansingerland (Berkel en Rodenrijs) is het coronavirus vastgesteld. De patiënt is teruggekeerd uit één van de brongebieden in Noord-Italië en zit op dit moment in thuisisolatie. De GGD Rotterdam-Rijnmond voert een bron- en contactonderzoek uit in de omgeving van de patiënt. Contacten van deze patiënt zullen door de GGD benaderd worden. Mochten zij ziekteverschijnselen hebben of krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst en getest op het virus. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe bij nieuwe patiënten: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen het RIVM en de GGD de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.