De gemeente heeft deze promotieactie in verband met het coronavirus COVID-19 afgelast. De actie gaat niet door.

Het bericht stond al enige tijd ingepland op onze website maar is door drukte vergeten te verwijdern.

Onze excuses!


Woensdag 18 maart komt Burgernet naar de gemeente Lansingerland. Burgernet staat deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur samen met de politie en de gemeente met een stand bij kunstwerk De Visch in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Burgernet-vertegenwoordigers lopen deze dag ook op de markt om met u het gesprek aan te gaan over het belang van Burgernet.

Wat is Burgernet en hoe werkt het?

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, politie en gemeente en bevordert de veiligheid in uw buurt. Via de gratis Burgernet-app helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. De politie zet Burgernet in bij onder andere een overval of beroving, een diefstal of inbraak, een vermissing en bij het doorrijden na een aanrijding. De politiemeldkamer vraagt de Burgernetdeelnemers dan via de Burgernet-app, sms- of spraakbericht om uit te kijken naar iemand die vermist is of iemand die betrokken is bij een misdrijf. De Burgernetdeelnemers hoeven zelf geen actie te ondernemen, maar kunnen reageren via de button in de app, via het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of via 112.

Aanmelden voor Burgernet

De gemeente en politie hebben dagelijks te maken met de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. In Nederland hebben al veel burgers de gratis Burgernetapp gedownload of zich via burgernet.nl aangemeld. Extra ogen en oren zijn altijd nodig, ook in Lansingerland.

Bezoek burgemeester

Om 13.00 uur brengt burgemeester Pieter van de Stadt een bezoek aan de Burgernet-stand. “Het is belangrijk dat we met elkaar werken aan een veilig Lansingerland. Burgernet is een mooi middel waarbij inwoners, politie en gemeente met elkaar samenwerken. Elke deelnemer aan Burgernet maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een vermist of verdacht persoon wordt gevonden.”

Presentje en kleurwedstrijd

Alle inwoners die bij de stand de Burgernet-app downloaden en activeren ontvangen een leuk cadeautje. Daarnaast krijgt elke 5de deelnemer een extra prijs (op=op). Voor kinderen organiseren we een kleurwedstrijd. Bij de stand liggen voor hen kleurplaten klaar.