Bergschenhoek – Verpleeghuis Oranjehoeck aan de Wilhelminastraat in Bergschenhoek is hard getroffen door het coronavirus.

In het verpleeghuis Oranjehoeck wonen 56 cliënten. Een groot aantal van hen is besmet geraakt en inmiddels zijn ook bewoners aan het virus overleden. We betreuren dit ten zeerste. We vinden het afschuwelijk dat zoveel bewoners door het virus zijn getroffen en houden de familie en direct betrokkenen continu van de situatie op de hoogte. We leven enorm mee met de bewoners, hun familie en naasten en medewerkers van deze locatie.

Isolatie

De bewoners van Oranjehoeck waarbij het coronavirus is vastgesteld, zijn met de ambulance overgebracht naar zogenoemde corona-afdelingen die Laurens op een aantal andere locaties heeft ingericht. Hier worden zij, strikt gescheiden van andere cliënten en in isolatie verzorgd. Zij werken hier volgens het protocol op basis van de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond en maken gebruik van persoonlijke beschermingsmaterialen zoals beschermende kleding, handschoenen, een speciaal mondmasker en een spatbril.

De bewoners bij wie het virus is vastgesteld, zijn met een ambulance overgebracht naar een van de speciale corona-afdelingen van de zorginstelling. Om hoeveel besmettingen en overlijdensgevallen het precies gaat, is nog onduidelijk.

Overige verpleeghuizen

In de andere verpleeghuizen van Laurens in Lansingerland heeft het virus vooralsnog veel minder hard toegeslagen. In zowel Huize Sint Petrus als De Tuinen is één besmetting geconstateerd. In De Oudelandse Hof zijn tot nu toe nog geen besmettingen geconstateerd. Om voorbereid te zijn op de opvang van door corona getroffen bewoners zijn de afgelopen weken op vier locaties corona-afdelingen ingericht, in Stadzicht, De Elf Ranken, De Oudelandse Hof en De Schans. Cliënten die hier worden opgenomen, worden in strikte isolatie verpleegd.

Burgemeester

Burgemeester Van de Stadt is diep geraakt door het nieuws. “Ik wens iedereen sterkte, de zieken beterschap en nabestaanden veel kracht toe in deze moeilijke tijd”, schrijft hij op berichtendienst Twitter.

 

Eerder ontving de redactie van 112Lansingerland onderstaande beelden van een mooi initiatief van familieleden en buurtbewoners bij verpleeghuis De Oranjehoeck. Met een enorme stoepkrijt tekening, het lied “You’ll Never Walk Alone” en een applaus, bedankten zij het verplegend personeel in deze moeilijke tijd!

De beelden ziet u hieronder: