Lansingerland – In de nacht van Dinsdag 14 op Woensdag  15 April heeft de bestuurder van een bromfiets zich flink in de nesten gewerkt.

Agenten zagen de bestuurder van een scooter rijden zonder verlichting. Nadat de bestuurder een stopteken kreeg, ging hij er in hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn vlucht haalde de bestuurder allerlei gevaarlijke capriolen uit om zich aan de staande houding te onttrekken.
De achtervolging ging onder meer door het Annie MG Schmidtpark. De bestuurder is uiteindelijk tot stilstand gebracht nabij de Berkelseweg.

De bromscooter bleek meerdere technische gebreken te hebben en uit de politiesystemen bleek de bestuurder gelinkt te worden aan meerdere straatraces.
Vanwege de technische gebreken werd een WOK (wachten op keuring) opgemaakt. De bestuurder kan hierdoor per direct geen gebruik meer maken van de bromscooter totdat deze opnieuw is gekeurd bij een RDW keurstation.
Vanwege het gevaarlijk rijgedrag van de bestuurder werd een rapportage opgemaakt voor een educatieve maatregel bij het CBR.

Indien het CBR acht dat deze maatregel van toepassing is, zijn de kosten voor de cursus nabij de 1000 euro. Voor de overige feiten kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting (95 euro), het rijden door voetgangersgebied (95 euro) en het negeren van een stopteken. Bij de laatste overtreding bepaalt het openbaar ministerie de hoogte van de boete.