Bergschenhoek – In de nacht van donderdag op vrijdag 17 april is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een compostloods aan het Bosland in Bergschenhoek.

Omstreeks 00:40 uur zijn meerdere brandweer- eenheden gealarmeerd vanwege een brand in een machine in de compostloods. Bij aankomst bleek er daadwerkelijk brand te woeden.  De brandweer heeft direct meerdere eenheden ter plaatse laten komen en opgeschaald naar sein ‘middelbrand’.

Extra brandweer eenheden zoals het grootschalig watertransport en tankautospuiten zijn ter plaatse gekomen voor waterwinning. Ook het schuimblusvoertuig van kazerne Metaalhof kwam ter plaatse en is ingezet.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Voor zover bekend leverde de rookontwikkeling geen directe schade op voor de omgeving.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.