Lansingerland – Vrijdagavond 24 april heeft de politie enige tijd een donkere BMW achtervolgt na het negeren van een stopteken in de buurt van Berkel en Rodenrijs.

De politie achtervolgde enige tijd met meerdere eenheden een donkerkleurige BMW door Lansingerland. De bestuurder van de BMW negeerde nabij Berkel en Rodenrijs een stopteken van de politie waarna een achtervolging werd ingezet. De achtervolging ging door Bergschenhoek over de N209 in de richting van Bleiswijk. De bestuurder heeft ook spook gereden over de N209.

In Bleiswijk raakte de politie de bestuurder kwijt. Enige tijd later is er een donkere BMW met schade aangetroffen aan de Leeuwenhorststraat in Bleiswijk.

De politie heeft een instap gedaan in een woning aan de Leeuwenhorststraat in Bleiswijk, hier bleek niemand thuis te zijn. Ook een onopvallende politievoertuig heeft schade, dit is ontstaan nadat de onopvallende politiewagen met lage snelheid heeft geprobeerd de bestuurder tot stoppen te dwingen. 

Vooralsnog heeft de politie niemand aangehouden.

UPDATE 25-04-2020 02:00 uur:

Een ooggetuige melde aan de redactie dat de zwarte BMW met hoge snelheid over de Edisonlaan reed in de richting van de kruising Heulslootweg en de N209 – Overbuurtseweg. Bij de kruising kwam de bestuurder in botsing met een PostNL voertuig, waarna de bestuurder in de tegengestelde richting doorreed op de N209 in de richting van Zoetermeer. Op de N209 is door de politie en een PostNL busje geprobeerd de bestuurder klem te rijden maar hij kon ontsnappen. Hierna reed de bestuurder met een flinke snelheid richting de kruising bij het beren restaurant alwaar de politie de man kwijt raakte.

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de  Whatsapp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).