Berkel en Rodenrijs – Op maandag 22 juni is een jonge zwaan vast komen te zitten in het gemaal aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Een voorbijganger heeft de dierenambulance gebeld nadat hij zag dat een jonge zwaan vast zat in het gemaal langs de Noordeindseweg. Nadat de dierenambulance ter plaatse was gekomen hebben zij geprobeerd het zwanenpulletje uit het water te halen en te herenigen met de familie.

Omdat dit niet lukte hebben de medewerkers van de dierenambulance de hulp van de brandweer ingeschakeld.
De SIV (Snel Interventie Voertuig) kwam ter plaatse waarna zij in overleg de brandweerlieden van kazerne Bleiswijk hebben ingeschakeld. Een brandweerman is met een oppervlakte reddingspak te water gegaan waarna het pulletje is gevangen.

Medewerkers van de dierenambulance hebben het beestje nagekeken waarna het diertje is herenigd met de rest van de familie.