Berkel en Rodenrijs – Donderdagavond 9 juli is een man om het leven gekomen na een ongeval waarbij hij met zijn voertuig te water is geraakt op het Industrieplein in Berkel en Rodenrijs.

Lees ook: Nabestaanden leggen bloemen neer op plek dodelijk ongeval in Berkel en Rodenrijs

Omstreeks 20:30 uur kwamen twee personenauto’s met elkaar in botsing op de kruising van de Industrieweg en het Industrieplein waarna één auto te water is geraakt. De hulpdiensten waaronder de politie, brandweer en meerdere ambulances zijn met spoed ter plaatse gekomen. Het Mobiel Medisch Team (MMT) is ook ter plaatse geweest en is na assistentie door gegaan naar een vervolgmelding.

De brandweer had het incident opgeschaald naar sein ‘middel hulpverlening’. Ook een duikteam is ter plaatse gekomen omdat er mogelijk nog één persoon bekneld zou zitten in het voertuig dat in het water terecht is gekomen. De politie heeft van de locatie een plaats delict gemaakt. Volgens getuigen ter plaatse zou het ongeluk te maken kunnen hebben met een verkeersruzie, of dit ook het geval is hebben wij nog niet bevestigd gekregen.

De bestuurder van de auto in het water is door de hulpverleners nog gereanimeerd, maar hulp kwam voor hem helaas te laat. De man, uit Berkel en Rodenrijs, overleed ter plekke aan zijn verwondingen.  De bestuurder van het oranje-kleurige voertuig is met behulp van de brandweer uit zijn voertuig bevrijd, na behandeling door het ambulancepersoneel is hij naar het ziekenhuis vervoerd, zijn twee  bijrijders kwamen er zonder verwondingen vanaf.

Een gedeelte van de Industrieweg is nog enkele uren afgesloten geweest voor onderzoek door medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie. Na het onderzoek zijn beide voertuigen geborgen.

UPDATE:

De redactie heeft bevestigd gekregen dat de overleden man een 31-jarige Berkelaar betreft.

Onderzoek naar toedracht van het ongeval: