Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 16 augustus zijn de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een reanimatie aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

De hulpdiensten waaronder de brandweer, het Mobiel Medisch Team en meerdere ambulances werden omstreeks 14:40 uur gealarmeerd naar de kruising Kleihoogt met de Middelweg.

De hulpverleners zijn met spoed ter plaatse gekomen. Een reanimatie bleek ter plaatse gelukkig niet nodig, de hardloper was bij kennis. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel. Het ambulancepersoneel werd tijdens de inzet ondersteund door de arts en verpleegkundigen van het MMT.

Het slachtoffer is na behandeling zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De MMT-arts hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Vlak voor het incident was er een evenement gaande in Lansingerland waarbij hardlopers een parcours liepen van 5 of 10 kilometer. In totaal deden 286 mensen mee met de Lansingerland-Run. Volgens Rijnmond.nl was de veiligheidsregio niet op de hoogte van de  hardloopwedstrijd  in Lansingerland.