Regio – Het KNMI heeft vanaf dinsdagavond code geel afgegeven voor de provincie Zuid-Holland vanwege zware windstoten veroorzaakt door zomerstorm Francis.

Ook Lansingerland kan (zeer) zware windstoten en lokaal veel neerslag verwachten.
Voor de provincie Zuid-Holland geldt hier de komende uren code geel voor. Er is kans op windstoten van 75 tot 90 km/uur, aan de kust rond 100 km/uur.

Liveblog

Volg in ons liveblog het laatste nieuws uit Lansingerland met betrekking tot de hulpverlening bij stormschade.

Ziet u een stormschade veroorzaakt door zomerstorm Francis die over de regio raast? Gebruik onderstaand schema om te beoordelen of er sprake is van acuut gevaar en of het wel nodig is om 112 te bellen. Hiermee blijven hulpdiensten bereikbaar voor wel acute incidenten.

Dinsdagavond 23:15 uur:

De brandweer werd gealarmeerd naar de Raadhuislaan nadat een boom naast een woning op een personenauto was terecht gekomen. De brandweer is met twee voertuigen ter plaatse gekomen en heeft de boom in stukken gezaagd. De personenauto heeft hierbij flinke schade aan het dak opgelopen, de volgende ochtend is de schade aan de personenauto goed te zien!

Lees meer in het artikel –>

 

03:00 uur:

Vannacht zijn er weinig tot geen schades gemeld, de brandweerlieden uit Lansingerland hebben geen oproepen meer  gehad. Wel zijn hier en daar wat takken afgebroken en op de weg terecht gekomen. Ook zijn er op verschillende plaatsen huurscooters en fietsen omgevallen. Medewerkers van Gemeente Lansingerland ontfermen zich op een later moment over de  afgebroken takken op wegen en fietspaden.

 

08:00 uur:

Op de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs is opnieuw een boom omgevallen, dit keer is de boom niet op een personenauto terecht gekomen maar op de weg. Medewerkers van gemeente Lansingerland zijn ter plaatse gekomen en hebben de boom in stukken gezaagd, waarna de weg weer vrij was voor verkeer.

Lees meer in het artikel –>

 

08:30 uur:

Ook langs het fietspad aan de Boterdorpseweg in Berkel en Rodenrijs is een boom omgevallen. De boom levert gelukkig geen gevaar doordat deze niet op het fietspad terecht is gekomen. Medewerkers van gemeente Lansingerland hebben de boom op beeld gezet, deze zal later weggehaald worden.

Lees meer in het artikel –>

 

12:30 uur

Ook een boom midden op de rotonde van de Berkelseweg met de Oostersingel in Bergschenhoek kon de wind niet weerstaan. Een gedeelte van de tak is afgescheurd en ligt op de rotonde. De gemeente zal op een later moment het loshangende deel verwijderen.

   

14:00 uur

Ook langs de Noordeindseweg is er aan de overkant van de vaart in een tuin schade te zien die door de zomerstorm veroorzaakt is,  van deze boom is een flinke tak afgewaaid en in het water gevallen.

14:45 uur:

Ook de Leeuwenkuil Bergschenhoek moet de klap een beetje opvangen. Hier heeft een jonge kastanjeboom een tak verloren. Medewerkers van gemeente Lansingerland zullen dit op een later moment opruimen.

17:00 uur:

De brandweer heeft al een tijd geen alarmeringen meer gehad met betrekking tot stormschades. Het KNMI heeft afgeschaald naar code groen, dit betekent dat er geen weeralarm meer actief is.

 

18:00 uur: 

De redactie heeft besloten om de liveblog te sluiten. Er is op dit moment geen weeralarm meer actief.