Bergschenhoek – Maandagochtend 14 september zijn de hulpdiensten groots uitgerukt naar een bedrijfspand aan de Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek voor een lekkage van een gevaarlijke stof.

Om 11:35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat medewerkers van het bedrijf Bayer alarm sloegen, toen er een chloorachtige stof was gelekt tijdens werkzaamheden. Medewerkers van het bedrijf zijn direct een ontruiming gestart.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft volgens het protocol: Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) de situatie gestabiliseerd. Er zijn metingen verricht om in kaart te brengen hoe hoog de aanwezige concentratie van de stof was. De brandweer is ter plaatse gebleven totdat de gevaarlijke dampen van de stof verminderd waren. Het bedrijf zal hierna zelf de vloeistof verder opruimen.

Het vermoeden bestaat dat het gaat om (een soort van) Freon-gas, dat is gaan lekken in een koelsysteem in het pand. Dit wordt op het moment onderzocht. Bij het incident zijn geen personen gewond geraakt.

Twee jaar geleden was er ook een lekkage van een chloorachtige stof in het pand, toen raakten er twee medewerkers gewond.