Berkel en Rodenrijs – Donderdagochtend 1 oktober zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een transformatorhuisje aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 10:10 uur werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor de brand. De elektriciteitskast staat op eigen terrein naast een kassencomplex van een tomatenkwekerij. Meerdere brandweereenheden uit zowel regio Haaglanden als Rotterdam Rijnmond zijn ter plaatse.

Tijdens de brand waren er in de elektriciteitskast meerdere ontploffingen te horen. De brandweer heeft tevergeefs meerdere bluspogingen gedaan en is daarna met de toegesnelde Stedin medewerker een plan van aanpak gaan maken.  Omdat de elektriciteitskast inmiddels volledig in brand stond en het kassencomplex dicht naast de elektriciteitskast stond is de brandweer begonnen met het koelen van de kas. Helaas heeft de kas ondanks de inzet van de brandweer toch lichte schade opgelopen, twee raampjes liggen eruit en de kas staat vol met rook. Ramen en deuren zijn opengezet om de kas te luchten.

De brand veroorzaakte ook dikke zwarte rook die  in de omgeving te zien was. Er zijn geen woningen die hinder hebben ondervonden, alleen een bedrijf stond op de elektriciteitskast aangesloten.

Sein brandmeester

Omstreeks 11:37 uur kon het sein brandmeester worden gegeven, waarna medewerkers van netbeheerder Stedin aan de slag zijn gegaan.

Tijdens de inzet was de Noordeindseweg tussen de Middelweg en de rotonde met de Planetenweg afgesloten voor verkeer.