Berkel en Rodenrijs – Op dinsdagmiddag even na het middaguur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de rotonde bij de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs.

Een voorbij rijdende agent zag het voertuig staan en vermoedde dat er iets niet in de haak was, nadat hij zag dat het om een ongeval ging werd dat aan de meldkamer gemeld waarop meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. De politie, brandweer en een ambulancedienst zijn met spoed ter plaatse gekomen. Op de rotonde van de Planetenweg en de Noordeindseweg was een bestuurder met zijn Tesla tegen een lantaarnpaal aangereden waarbij de bestuurder gewond is geraakt. Het slachtoffer kon in eerste instantie niet zelfstandig uitstappen, hierop is zijn nek gestabiliseerd in afwachting van de ambulancedienst.

Na behandeling door het ambulancepersoneel is het slachtoffer zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De Tesla is door de brandweer veiliggesteld door de spanning van het voertuig af te halen en doormiddel van blokken onder de wielen te zorgen dat het voertuig niet kan wegrollen.

Tijdens het incident was de rotonde voor verkeer vanuit en naar de Oostmeerlaan afgesloten, verkeer vanuit de Noordeindseweg in de richting van de Planetenweg en andersom konden om en om via één rijbaan over de rotonde doorrijden.

Hoe het kon gebeuren dat de bestuurder tegen de lantaarnpaal is aangereden is niet bekend. Een bergingsbedrijf komt ter plaatste om het voertuig mee te nemen.