Rotterdam – Op dinsdagmiddag  13 oktober zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Doenkade (N209) vanaf de rotonde bij Berkel en Rodenrijs in de richting van de A13.

De hulpdiensten waaronder de traumahelikopter zijn uitgerukt voor een ongeval tussen een fietser en een  vrachtwagen. De fietser is daarbij onder de vrachtwagen gekomen en zwaargewond geraakt. De traumahelikopter is op het spottersveldje nabij het ongeval geland. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld met ondersteuning van het MMT, waarna de man onder de vrachtwagen vandaan is gehaald. Het slachtoffer is onder motorbegeleiding met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC)  vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden.

De Doenkade was vanwege het ongeval vanuit Berkel en Rodenrijs in de richting van de A13 afgesloten, het verkeer vanuit de A13 in de richting van Berkel en Rodenrijs kon met veel vertraging wel doorrijden. Het team van Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) zal ook ter plaatse komen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

De weg zal hierdoor nog enige tijd afgesloten zijn.

UPDATE: 14-10-2020:

Op de redactie is het bericht binnengekomen dat het slachtoffer, een 68-jarige man uit Honselersdijk, ondanks de inspanning van de hulpdiensten in het ziekenhuis is overleden.

Het overlijden is door de woordvoerder van politie Rotterdam-Rijnmond bevestigd.