Bergschenhoek – Maandagochtend 19 oktober werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een medische situatie in een woning aan de Architectenlaan in Bergschenhoek. 

Een ambulance werd omstreeks 07:10 uur gealarmeerd, het ambulancepersoneel is met spoed ter plaatse gekomen. Na 28 minuten werden de brandweerlieden van kazerne Berkelse Poort (Berkel en Rodenrijs) en kazerne Frobenstraat (Rotterdam) gealarmeerd voor assistentie aan de ambulancedienst. Ook het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen, zij zijn met de auto ter plaatse gekomen.

Met behulp van de ladderwagen van kazerne Frobenstraat is het slachtoffer stabiel uit de woning gehaald. Hiervoor hebben enkele brandweerlieden beschermende kleding aangetrokken, dit omdat niet bekend was of het slachtoffer positief was op het Covid-19 virus.

Nadat het slachtoffer uit de woning was gehaald is deze met spoed en met MMT arts naar het ziekenhuis gereden. De arts is later met de traumahelikopter opgehaald op het Erasmus Medisch Centrum.