Berkel en Rodenrijs – Op zaterdagmorgen 24 oktober kreeg de brandweer een melding over een grote tak die boven een transformatorhuisje hing aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 11:10 uur kreeg de brandweer de melding en is zonder spoed ter plaatse gekomen. Omdat de tak gevaarlijk boven een transformatorhuisje hing en gedeeltelijk boven een inrit is besloten de tak te verwijderen. Om deze te verwijderen is de ladderwagen van Kazerne Frobenstraat uit Rotterdam erbij geroepen en een tankautospuit van de kazerne Oosterheem uit Zoetermeer.

Ook is de politie ter plaatse gekomen om de weg tijdens het weghalen van de tak gedeeltelijk af te zetten. Personenauto’s konden hierdoor wel passeren, vrachtverkeer moest vanwege de hoogte wel wachten tot de hulpdiensten klaar waren. Het fietspad was tijdelijk afgezet.

Nadat de brandweer de takken had verwijderd is alles weer ingepakt en konden de hulpdiensten retour.