Berkel en Rodenrijs – Maandagmiddag 7 december is er een gaslekkage ontstaan nadat er iets mis ging tijdens het boren aan de Venus in Berkel en Rodenrijs.

De hulpdiensten werden omstreeks 14:20 uur gealarmeerd voor een melding van een gaslekkage. De lekkage is ontstaan nadat een aannemersbedrijf op een verkeerde plek in het plafond een gat boorde.

Op locatie is een sterke gaslucht te ruiken. De brandweerlieden hebben bij zes omliggende woningen aangeklopt om de woningen te ontruimen, er bleek gelukkig niemand van de zes woningen thuis te zijn. Bij omliggende woningen is door de brandweer geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Ook medewerkers van woningcorporatie 3B wonen zijn ter plaatse gekomen.

Uit onderzoek door medewerkers van Stedin blijkt het te gaan om een binnenleiding. Deze leiding is in de woning dichtgedraaid waardoor het gevaar is geweken. Vorige week ging het tijdens dezelfde klus ook al niet goed, toen was er een waterleiding geraakt.