Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 9 december hield de politie een grote controle voor fietsers, scooters en personenvoertuigen. De controle vond plaats aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs.

Het betrof een controle met een rollerbank voor scooters om te meten of deze niet harder gaan dan de maximum toegestane snelheid. Ook fietsers werden gecontroleerd, op zowel de verlichting als het tegen de richting in rijden. Automobilisten werden onder andere gecontroleerd op de snelheid. Er is gecontroleerd met behulp van agenten van Lansingerland en Team Verkeer Rotterdam. Ook handhavers van gemeente Lansingerland waren hierbij aanwezig.

In totaal zijn er 50 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: tegen de richting in rijden, snelheid van een scooter en fietsverlichting welke niet in orde was. Ook was er één fietser die zijn mobiel in de hand had tijdens het fietsen.

De actie, die van 15:00 tot 18:00 uur duurde, is tot stand gekomen doordat er dit jaar op de Oudelandselaan al meer dan 20 ongevallen hebben plaatsgevonden. Ook vanwege vele klachten over het tegen de richting in rijden is besloten om tot actie over te gaan.

Meerdere controles in de toekomst kunnen niet worden uitgesloten.