Bergschenhoek – De zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus is uitgebroken op een school in Lansingerland. Het gaat om de Willibrordschool in Bergschenhoek. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Inmiddels is bekend dat er één docente van de basisschool is overleden. De docente (38-jaar) is vorige week donderdag overleden. Of dit als gevolg is van het Coronavirus is vooralsnog onbekend.  Lees de update onderaan dit bericht.

De GGD Rotterdam-Rijnmond start, samen met het Erasmus MC, een uitbraakonderzoek en roept leerlingen, docenten en hun huisgenoten op zich te laten testen. In de XL-locatie bij Rotterdam The Hague airport wordt hiervoor tot en met vrijdag 1 januari een speciale teststraat opengesteld. Verder bestaat het onderzoek uit een uitgebreid bron- en contactonderzoek onder de besmette personen. Ook worden leerlingen, ouders en docenten gevraagd een vragenlijst in te vullen. Mensen om wie het gaat worden door de school geïnformeerd.

Het doel van het onderzoek is om de omvang van de uitbraak in kaart te brengen. Daarnaast geeft het extra informatie over de besmettelijkheid van deze nieuwe Britse variant van het coronavirus. De school heeft de afgelopen periode al te maken gehad met besmettingen. Dat nu de Britse variant is ontdekt, zorgt voor meer onzekerheid; voor de school, de leerkrachten, de ouders én de kinderen. Het virus lijkt niet ziekmakender, maar vooral besmettelijker te zijn.

Het aantal besmettingen in onze gemeente onderstreept nogmaals hoe ontzettend belangrijk het is dat iedereen zich aan de regels houdt.

De voorzitter van het Laurentius Stichting, waar de school onder valt, laat weten dat zij geen idee hebben hoe de besmetting is ontstaan. “Via de GGD weten we dat er geen link is met Engeland.” Aldus voorzitter Saskia Schenning.

UPDATE 29-12:

Een bron laat aan de redactie weten dat er één docente is overleden. Een 38-jarige docente van de school raakte besmet en is vorige week donderdag overleden. Of dit als gevolg is van de besmetting is niet bekend.

Namens de redactie en fotografen wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte toe.

UPDATE 30-12:

Reactie burgemeester Pieter van de Stadt:

Burgemeester Van de Stadt: “Het is ongelofelijk tragisch dat een docente van de Willibrordschool in de bloei van haar leven, die de school en de Laurentius Stichting zo’n warm hart toedroeg, er opeens niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden en het team van de Willibrordschool.”

De doodsoorzaak van de docente is onbekend. Vanwege de privacy en respect voor de overledene en uit piëteit met de nabestaanden worden hier verder geen mededelingen over gedaan.