Wegens vele vragen aan de redactie van 112Lansingerland, hebben wij gekozen om onderstaand persbericht van de Postcode loterij te publiceren.

Een spetterend begin van het jaar voor Nathalie uit Berkel en Rodenrijs. Zij speelde vanavond 122.500 euro bij elkaar in de speciale nieuwjaarseditie van het televisieprogramma ‘Postcode Loterij: De Weg naar 54,9 Miljoen’, dat zojuist werd uitgezonden bij RTL 4. Nathalie wist zich onder leiding van Martijn Krabbé een weg te banen door de verschillende werelden in het programma, en won uiteindelijk een bedrag van 122.500 euro. En Nathalie was niet de enige die in de prijzen viel: het gewonnen finalebedrag werd ook nog eens verdeeld over haar 23 buurtgenoten die in de studio aanwezig waren. Zij namen ieder een bedrag van 5.326 euro mee naar huis.

Het scheelde niet veel of de 46-jarige Nathalie was helemaal niet in de studio aanwezig geweest. Ze had een vakantie gepland staan, maar vanwege de omstandigheden kon deze niet doorgaan. Gelukkig maar! Haar optreden in de studio heeft haar namelijk een geldprijs van 122.500 euro opgeleverd. Nathalie reageert enthousiast: “Geweldig! Ik wil graag een auto kopen en ik ga een deel van het bedrag opzij zetten voor mijn kinderen.”

Winnen met je wijk

Nathalie was samen met haar 23 wijkgenoten uit postcodegebied 2651 in Berkel en Rodenrijs aanwezig in de studio. De vijf beste studioplaatswinnaars mochten als kandidaat plaatsnemen in ronde één. In deze ronde beantwoordden zij diverse open vragen om één van de twee plaatsen in de tweede ronde te bemachtigen. In de tweede ronde moesten de kandidaten de juiste van de onjuiste antwoorden onderscheiden. De kandidaat die deze ronde het best speelde, bleef over als finalist. Dit keer was Nathalie de gelukkige. Zij doorliep de verschillende werelden in de finale met een flinke dosis lef en sleepte hiermee een bedrag van 122.500 euro in de wacht.

PostcodeKanjer van 54,9 miljoen euro valt in Zuid-Holland

Ook werd tijdens het programma door Postcode Loterij-ambassadeurs Winston Gerschtanowitz en Caroline Tensen bekend gemaakt dat de PostcodeKanjer van 54,9 miljoen euro is gevallen in de provincie Zuid-Holland. In de winnende postcode spelen 17 deelnemers mee met in totaal 26 loten. Zij winnen ieder minimaal 1 miljoen euro. Om te voorkomen dat mensen bijeenkomen om de PostcodeKanjer met elkaar te vieren, stelt de loterij dit jaar de winnaars op een persoonlijke manier op de hoogte van de winst. Het prijzengeld wordt binnen twee weken uitbetaald.