Lansingerland – Donderdagmiddag 14 januari heeft ook Burgemeester Pieter van de Stadt zich laten testen tijdens het risicogericht grootschalig testen in Lansingerland, dit deed hij in een sporthal in Bergschenhoek. 

Al vele inwoners hebben zich de afgelopen dagen na de persconferentie laten testen om zo te kunnen weten hoeveel mensen de ‘Britse variant’ van het virus hebben. Dit na de uitbraak rond de scholen in Bergschenhoek’. “Tot en met zaterdag staan er al ruim 12.000 testafspraken gepland in Lansingerland” laat de GGD-Rotterdam weten.

Er zijn sinds de persconferentie van maandag drie testlocaties geopend in Lansingerland, in alle drie de dorpskernen van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

De burgervader liet zich donderdagmiddag met zijn gezin testen in de sporthal De Ackers in Bergschenhoek. Hoeveel testen er al zijn afgenomen is niet bekend.