Bergschenhoek- Zondagochtend 17 januari werden de brandweerlieden van kazerne Berkelse Poort gealarmeerd voor een melding van een vreemde lucht aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. 

De brandweer ontving omstreeks 10:55 uur een melding van een vreemde lucht op de parkeerplaats aan het Sporthoekpad. Zonder spoed kwamen de brandweer en politie ter plaatse. Op de parkeerplaats stond een verdacht voertuig dat gestript lijkt te zijn, ook het motorblok ontbrak aan de bestelbus.

De brandweerlieden hebben metingen verricht maar de resultaten waren negatief, hierop is de brandweer retour kazerne gegaan. Ook de politie en medewerkers van afdeling handhaving van de gemeente waren ter plaatse, zij hebben het voertuig bekeken en hier een notitie van gemaakt.

Of het voertuig vandaag nog, of later, zal worden weggehaald is niet bekend.