Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 20 januari kreeg de brandweer een melding van een stormschade bij metrostation Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer die ter plaatse is gekomen trof op de locatie een heistelling aan die ter voorkoming van diefstal een brandstoftank gevuld met diesel met daarop gereedschap omhoog gehesen had. Door de krachtige wind slingerde deze boven de busbaan behoorlijk heen en weer. Ook had deze tank de heistelling zelf al meerdere keren geraakt en viel er gereedschap van de tank af. De brandweer heeft uit voorzorg de OvD-bevolkingszorg (Officier van Dienst) van de gemeente ingelicht en is samen met de OvDB (Officier van Dienst Brandweer) ter plaatse gekomen. De OvDB zal samen met de andere een plan van aanpak maken om deze situatie snel op te lossen. Een calamiteitencoördinator van de RET is ter plaatse geweest maar deze kon snel weer zijn weg vervolgen aangezien er nauwelijks hinder voor de buslijn ontstond.

Één van de manieren die de brandweer probeerde is een scheerlijn te maken waarmee ze de tank vast probeerden te zetten. Dit leek onvoldoende waarna ze contact hebben gelegd met de projectleider die een machinist naar de locatie stuurt om de tank naar beneden te halen.

Tijdens het incident is er één rijbaan van de busbaan afgezet. Medewerkers van de gemeente komen ter plaatse om voor een afzetting te zorgen zodat de brandweer weer vrij is voor andere incidenten.