Bergschenhoek – Donderdagavond 11 februari werd de brandweer gealarmeerd voor een buitensluiting aan de W.G. Witteveenstraat in Bergschenhoek.

Omstreeks 21:40 uur kreeg de brandweer een oproep voor een buitensluiting waarop het Snelle Interventie Voertuig uitrukte. Ter plaatse aangekomen bleek het daadwerkelijk om een buitensluiting te gaan vanwege een slot wat kapot was. De brandweer mocht niet zonder assistentie van de politie naar binnen waarop er hulp is ingeroepen van de politie.

Omdat de SIV geen hoge ladder had is de hulp van de tankautospuit, welke een hogere ladder heeft, ingeroepen. De brandweer is uiteindelijk met behulp van de ladder tegen de buitenzijde van de woning binnen gekomen. Een brandweerman probeerde de deur van de binnenzijde open te maken. Toen ook dit niet lukte is de slotenmaker via de buitenzijde van de woning ook naar boven geklommen.

De slotenmaker is het uiteindelijk gelukt van binnenuit de deur te openen, waarop het gezin van vader, moeder en een kind weer naar binnen kon.