Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 31 maart heeft een vrachtwagen van Renewi flinke schade veroorzaakt nadat de chauffeur tegen een gebouw aanreed aan de Berkelsekade / Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs. 

Omstreeks 14:30 uur heeft een chauffeuse van een vuilniswagen van Renewi heeft flinke schade veroorzaakt nadat zij vergeten was de kraan neer te halen. Tijdens het wegrijden onder de woningen door heeft zij de bovenliggende overkapping meegenomen met haar kraan. Omwonenden hoorden een enorme klap.

Er zijn enkele woningen ontruimd, de brandweer is ter plaatse om de situatie te beoordelen. Omdat er dakpannen loshangen is er een afzetting gemaakt. Ook zijn enkele dakplaten naar beneden gekomen als gevolg van het ongeval. Een geparkeerde bus van bezorgdienst GLS raakte ook beschadigd. Het gebouw heeft niet alleen aan de buitenzijde flinke schade opgelopen maar ook in de woningen is er schade ontstaan.

Door middel van een ladderwagen zijn de loshangende dakpannen door de brandweer verwijderd, bouw- en woningtoezicht zal ter plaatse komen om naar de schade te kijken. Ook stichting Salvage is ingeseind.

Er is niemand gewond geraakt door het ongeval. Omwonenden kunnen niet weg met hun voertuigen welke achter de woningen staan geparkeerd. De toegangspoort blijft afgesloten voor verkeer, dus de bewoners kunnen het terrein niet op of af.