Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 16 april werd de brandweer gealarmeerd vanwege wateroverlast aan het Jentjemeerhof in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 15:20 uur kreeg de brandweer de melding wateroverlast, ter plaatse gekomen bleek het te gaan om water wat langs de trap van de woning liep. De buren hadden de brandweer gebeld vanwege het water wat hun woning in stroomde. In de woning waar het water vandaan kwam bleek niemand aanwezig te zijn en hierop moest de brandweer de politie inschakelen om de woning te kunnen betreden.

De bewoner van de woning is gebeld maar doordat het te lang duurde eer deze er was, is er door de politie besloten om de woning te betreden. De slotenmaker, die door de politie is ingeschakeld, heeft de deur van de woning geopend.

De overlast is veroorzaakt door een wasmachinekraan welke nog open stond.  Door de enorme hoeveelheid water, welke uit de kraan is gestroomd, hebben drie woningen schade opgelopen. Stichting Salvage zal de schade aan de woningen komen opnemen.