Berkel en Rodenrijs – Donderdagavond 13 mei werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een persoon te water aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 18:25 uur kregen de hulpdiensten waaronder de brandweer en politie de melding ‘persoon te water’. Ter plaatse bleek het te gaan om een personenauto die bijna in het water beland was aan de Ko van Dijksingel.

De bestuurster in kwestie wilde vanaf de Oudelandselaan de Guus Hermussingel opdraaien, haar snelheid bleek te hoog en zij verloor de macht over het stuur. Hierbij is een verkeerspaal met straatnamen uit de grond gereden. De politie heeft een blaastest afgenomen bij de bestuurster van het voertuig, hieruit bleek dat zij alcohol had genuttigd, na een uitgebreide analyse op het politiebureau bleek zij een waarde van 650 ug/l. te blazen.

Met behulp van de tankautospuit werd geprobeerd de auto vlot te trekken, zodat deze niet alsnog in het water terecht zou komen.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en kon het voertuig met behulp van de berger weer op vier wielen worden gezet.