Berkel en Rodenrijs / Bergschenhoek – Vrijdag 21 mei is er opnieuw een scootercontrole gehouden door de politie, ditmaal in Berkel en Rodenrijs en één in Bergschenhoek.

De politie begon vrijdagmiddag van 16.30 uur – 17.45 uur met een controle op de parkeerplaats aan Het Hoge Land (sportvelden) in Berkel en Rodenrijs. Bij de controle werd ook gebruik gemaakt van een rollerbank.

Hier werden twaalf snor- / bromfietsen gecontroleerd, hiervan kregen vijf bestuurders een WOK (Wachten Op Keuring) melding vanwege hun constructiesnelheid, twee bestuurders kregen een proces verbaal voor het niet tonen van hun rijbewijs, eenmaal een proces verbaal vanwege een te harde uitlaat, tweemaal rijden zonder rijbewijs, eenmaal kind zonder helm op de bromfiets en eenmaal rijden op het trottoir.

 

Vrijdagavond stond de politie van 20:30 uur tot 21:45 uur ter hoogte van de Dorpsstraat in Bergschenhoek op de parkeerplaats bij de kerk.

Hier werden negen snor- / bromfietsen gecontroleerd, hiervan kregen drie bestuurders een WOK (Wachten Op Keuring) vanwege hun constructiesnelheid, eenmaal bellen op de fiets, eenmaal een te harde uitlaat, eenmaal een inbeslagname van een bromfiets, deze gaat naar Team Verkeer vanwege een top snelheid van minimaal 93 kilometer per uur en eenmaal een mini t.z. vanwege baldadigheid.

De controle trok in Bergschenhoek veel bekijks van jongeren uit de omgeving. Dit leverde na de controle flink wat onrust op in het centrum van Bergschenhoek.