Bergschenhoek – Enkele woonwagenbewoners van woonwagencentrum Meerweg, bivakkeren sinds zondagavond op de parkeerplaats voor het gemeentehuis. De bewoners eisen meer plekken voor woonwagenbewoners in de gemeente.

De demonstranten hebben onder meer een caravan en enkele tenten opgesteld op de parkeerplaats aan de Tobias Asserlaan. Zij gaan niet weg voordat er een oplossing komt. We wachten al ruim twintig jaar op een oplossing”, zegt één van de demonstranten. “Al duurt het twee jaar, wij blijven staan!”.

Er zijn vandaag al enkele gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de actievoerders. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het vraagstuk ‘in de politieke pijplijn zit’. Zeer binnenkort wordt de nieuwe woonvisie met de gemeenteraad gedeeld. De raadsleden moeten daar een klap op geven. In de woonvisie staat ook van alles over woonwagencentra. Dit zal zeer positief uitpakken voor de woonwagenbewoners.

Eigenlijk geldt voor hen hetzelfde als voor alle andere inwoners van Lansingerland: “het is op dit moment erg lastig om een nieuwe woning te vinden.” De gemeente heeft geen vergunning afgegeven voor de huidige demonstratie, maar de woonwagenbewoners mogen voorlopig blijven staan. Wel wordt er naar een betere plek gezocht om te demonstreren.

Update 22:00 uur:

De woonwagenbewoners blijven niet op locatie van demonstratie slapen. Volgens RTV Lansingerland is er in goed overleg besproken dat zij ’s nachts niet blijven en dinsdag hun spullen weer opruimen. De burgemeester wil met de woonwagenbewoners om de tafel gaan.

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.