Berkel en Rodenrijs / Bergschenhoek – Vrijdag 2 juli heeft de politie opnieuw een scooter controle gehouden, ditmaal weer in Berkel en Rodenrijs en in Bergschenhoek.

De politie begon vrijdagmiddag van 15:00 uur – 18:00 uur met een controle nabij de Macdonalds in Berkel en Rodenrijs. Later op de avond is de controle verhuisd naar Bergschenhoek op de parkeerplaats bij het Zwembad de Windas aan de Berkelseweg.

Resultaten van de controle

Er werden 13 wok (Wachten Op Keuren) meldingen opgemaakt, in verband met overschrijden van maximaal constructie snelheid. Een persoon werd aangehouden ter zake heling van een scooter. Twee keer een proces verbaal voor het niet hebben of onjuiste spiegels op een scooter.

Twee personen kregen een proces verbaal voor het niet tonen van zijn/haar rijbewijs op eerste vordering. Er werd één begrenzer in beslag genomen. Een persoon kreeg een proces verbaal voor het rijden op de rijbaan in plaats van op een snor/fietspad.

Verder werd er nog een proces verbaal opgemaakt voor een slecht of niet leesbare kentekenplaat, en er zijn twee waarschuwingen gegeven voor personen welke zich met een elektrische step op de openbare weg begaven.

Één scooter is in beslag genomen door de politie.

Hoeveel scooters er in totaal zijn gecontroleerd is niet bekend.