Bleiswijk – Donderdagavond 12 augustus zijn er meerdere personen gewond geraakt na een ontploffing van een gasfles, één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. 

De brandweer is met grote spoed ter plaatse gegaan. Ook zijn er meerdere ambulances alsmede het MMT van Rotterdam-Airport en een Officier van Dienst Geneeskundig (OvDG) opgeroepen. Het zou gaan om een ontploffing van een butaangasfles in de achtertuin van een woning, waarbij er vier gewonden zijn gevallen. Alle slachtoffers hebben naar verluidt eerstegraads brandwonden opgelopen aan hun benen, onderarmen en handen. De brand die was ontstaan was snel brandmeester. Vermoedelijk is er een steekvlam geweest waardoor er meerdere personen gewond raakten.

De slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel met assistentie van de aanwezige MMT-arts nagekeken op hun verwondingen. De brandweer heeft enkel hand- en spandiensten verleend, onder andere het koelen van een arm van één van de slachtoffers.

Na behandeling van de slachtoffers is er één persoon vervoerd voor verder onderzoek naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam waar er een speciaal brandwonden-centrum is.
De leden van het Mobiel Medisch Team (MMT) zijn weer retour Rotterdam-Airport gegaan.