Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag 28 augustus werd de politie opnieuw gewaarschuwd vanwege een hagedis-achtige die op de Pollux gespot is.

Omstreeks 17:00 uur ontving de politie een melding dat het beestje (opnieuw) gezien is. Ter plaatse is de politie een zoekactie gestart naar het beestje, tevens is er besloten de hulp in te roepen van de dierenambulance.

De hagedis zou al twee weken in de wijk rondlopen, de dierenpolitie is hier eerder al in actie gekomen om het dier te vangen. Nadat er langere tijd niets meer werd waargenomen was het afgelopen woensdag 25 augustus weer raak. Meteen sloegen omwonenden alarm. Hierop is ook de dierenpolitie enige tijd actief geweest om het dier te vangen.

Gemeente Lansingerland heeft inmiddels een brief rondgestuurd in de hoop erachter te komen waar het beestje vandaan komt, en zodra hij weer werd gezien meteen te bellen naar de dierenambulance  zodat er actie ondernomen kon worden.

Een omwonende met een beagle vertelt daar 2 a 3 weken geleden rond te hebben gelopen met zijn hond en die werd in de bosjes door het dier in zijn staart gebeten. De hond was van slag en heeft er een lelijke wond aan overgehouden, naar omstandigheden maakt de het redelijk. Ook maken de omwonenden zich enigszins zorgen want er wonen veel kleine kinderen in de buurt en die spelen uiteraard ook veel buiten.

De politie heeft uiteindelijk met de wapenstok in de hand de hagedis-achtige opgejaagd. De medewerkers van de dierenambulance stonden klaar met netten en een bak om het beestje te vangen en op te sluiten. Helaas is het na meerdere pogingen niet gelukt om de hagedis-achtige te vangen.

Dierenambulance bellen
De Dierenbescherming vraagt inwoners nadrukkelijk om het dier niet zelf te vangen maar direct het nummer van de Dierenambulance te bellen. De meldkamer van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is via telefoonnummer 0900-112000 bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.