Bergschenhoek – Dinsdagmiddag kreeg de brandweer even voor vier uur een melding van een gebouwbrand in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse, waaronder een ladderwagen van kazerne Frobenstraat. Het zou gaan om een brand in een ketelhuis op de tweede verdieping van het bedrijfspand. In het pand bevindt zich het bedrijf Snack Connection. Bij aankomst is de brandweer gestart met een onderzoek, en bleek het te gaan om een olielekkage in de machinekamer, waarbij stoomvorming is ontstaan. De lekkage is opgevangen en de stoom werd al snel minder waardoor de ladderwagen weer retour kazerne kon. Na ventileren en metingen naar de CO2 waardes konden de overige eenheden ook retour.

Stichting Salvage is hierbij ook op de hoogte gebracht. Tijdens het incident is het pand ontruimd en stonden de medewerkers van het bedrijf buiten.