Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag op zondag 5 september is er een groot feest geweest in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek, honderden mensen kwamen bijeen.

Omwonenden belde de politie vanwege geluidshinder, eenmaal ter plaatse bleek er een groot feest te zijn in het bos. Auto’s stonden geparkeerd in de berm langs de Rottebandreef. Er stonden lange files naar het bos. Er waren zeker meer dan duizend man op de been. Tijdens het feest werd er volop genoten van drank en lachgas, ook op de parkeerplaatsen bij de voertuigen werd er lachgas gebruikt.

De politie is er meerdere keren langs geweest, maar kon niets doen. “Ingrijpen kan zorgen voor escalatie. En in de nachtdienst zijn er gewoon niet zoveel agenten als overdag. Er was op dat moment ook alleen maar geluidshinder, verder geen ongeregeldheden”, legt een woordvoerder van de politie uit aan RTV Rijnmond.