Woensdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd vanwege een gebouwbrand in de Julianastraat in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 17:00 uur ontving de brandweer de melding gebouwbrand. Ter plaatse bleek dat in één van de slooppanden aan de Julianastraat rook was waargenomen. Omdat het slooppanden zijn had de brandweer moeite met het binnentreden van het pand. Middels het breken van het ruitje van de voordeur, kon de brandweer naar binnen.

Zowel het Snelle Interventie Voertuig (SIV) als de Tankautospuit (TAS) waren ter plaatse. Na het betreden van het pand gingen zij meteen op zoek naar de oorzaak van de ontstane rookontwikkeling, dit bleken kranten te zijn die in het keukenkastje lagen. Deze zijn waarschijnlijk uit baldadigheid in brand gestoken. De omliggende panden werden voor de zekerheid ook gecontroleerd. Door de snelle inzet van brandweer kon erger worden voorkomen.

De hekken die de straat af hadden moeten sluiten stonden open. Dit zal aan de gemeente worden doorgegeven, om te voorkomen dat de hekken de volgende keer weer open staan.