Zondagavond werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een brand in een personenauto aan het Poldermolenplein in Berkel en Rodenrijs. 

De brandweer werd omstreeks 22:40 uur gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst was er een kleine brand zichtbaar die onder de motorkap vandaan kwam. Uit voorzorg werd ook een tankautospuit (TAS) opgeroepen.

Om de brand goed te kunnen bestrijden werd met een hydraulische spreider de motorkap van het voertuig verwijderd. Hierna kon de brand snel gedoofd worden. De bemanning van de opgeroepen tankautospuit kwam ter plaatse en heeft alleen nog nabluswerkzaamheden en metingen verricht.

Omdat het vermoeden bestaat dat het om brandstichting gaat is door de politie een zogeheten Plaats Delict (PD) gemaakt. Morgen overdag zal er gekeken worden of er nog bruikbare sporen zijn.