De 74-jarige man die ruim twee weken geleden werd aangehouden in zijn woning in Bergschenhoek, blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Rotterdam vandaag beslist.

De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, (psychische en fysieke) mishandeling en dierenmishandeling met de dood tot gevolg.

Naar aanleiding van een melding van mogelijk huiselijk geweld is de politie half december een onderzoek gestart. De politie heeft vervolgens de vader aangehouden en zorg gedragen voor de rest van het gezin. In en rondom de woning is (sporen)onderzoek gedaan door de forensische opsporing en het NFI. Er is onder andere een dode kat aangetroffen. Het overige bewijsmateriaal is veiliggesteld en wordt op dit moment nader onderzocht.

Omdat het onderzoek nog loopt en de verdachte in volledige beperkingen zit, doet het OM geen nadere mededelingen. Tijdens de eerste pro forma zitting op 31 maart 2022 zal de officier van justitie een toelichting geven op de zaak.