In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een automobilist aangehouden nadat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de N209 ter hoogte van Bleiswijk.

De politie werd omstreeks half twaalf gealarmeerd nadat er een automobilist werd opgemerkt met vreemd rijgedrag op de N209 ter hoogte van Bleiswijk. De bestuurder reed met flinke snelheden en meermaals door rood. Toegesnelde agenten zagen de man rijden op de Oosteindseweg in Bergschenhoek en gaven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen ging de man er vandoor.

De achtervolging ging door het centrum van Bergschenhoek, de bestuurder zette het voertuig stil op de Stellingmolen en ging te voet verder. Na een korte achtervolging te voet wist de politie de man op de Krulmos aan te houden. “De man verzette zich bij zijn aanhouding, omdat er een vermoeden was van alcoholgebruik is er ter plaatse een blaastest afgenomen.”, vertelt een woordvoerder. De uitslag hiervan is niet bekend.

De man is meegenomen naar het politiebureau, hier werd een bloedtest afgenomen Ook de uitslag hiervan is niet bekend, laat een woordvoerder van politie Rotterdam-Rijnmond weten.

Dit item is tot stand gekomen dankzij tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.