Dinsdagochtend heeft de politie in samenwerking met Team Verkeer Rotterdam en Handhaving van gemeente Lansingerland een scootercontrole gehouden op de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs.

Vanaf 07:45 uur tot 09:00 uur stond de controle op de Klapwijkseweg tussen de rotonde met de Rodenrijseweg en de rotonde met de Oudelandselaan. Scooterrijders in de omgeving van de Klapwijkseweg en de Oudelandselaan werden van de weg gehaald.

De scooters zijn op een rollerbank geplaatst waarna er een snelheidsmeting is gedaan.

Resultaten van de controle

“In totaal zijn er 39 scooters gecontroleerd en 15 personenauto’s”, laat Wijkagent Annemieke Roos weten via Twitter.

Er zijn meerdere proces-verbalen uitgeschreven.

– Twee keer een WOK (Wachten Op Keuring) melding.

– Drie keer voor het rijden zonder rijbewijs.

– Twee keer mobiel bellen.

– Een keer voor het rijden met een begrenzer.

Ook heeft er een persoon met een elektrische step een proces verbaal gekregen. Veel elektrische steppen zijn niet goedgekeurd om op de openbare weg mee te rijden. Een elektrische step moet goedgekeurd zijn door de RDW en verzekerd zijn.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.