Een 22-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs kreeg gisteren de schrik van haar leven. Rond 19.00 uur zat zij in haar auto die stil stond op de Dawesweg. Daar werd ze aangesproken door een onbekende. Wat volgde was een heftige poging beroving van de vrouw, waarbij ook een vuurwapen gebruikt zou zijn. De vrouw wist te ontkomen door met haar auto weg te rijden.

Een omstander alarmeerde de politie. Die is in de omgeving op zoek gegaan naar de daders. Agenten zagen twee mannen die voldeden aan het signalement. Toen de agenten hen wilden aanhouden, renden ze weg en luisterden niet naar de bevelen van de agenten. Gezien de gevaarzetting loste de agent een waarschuwingsschot.

Ook hierna werd niet geluisterd en renden de twee verdachten weg. De agenten achtervolgden hen te voet. Verderop gingen verdachten een woning binnen.

Met de ondersteuning van het arrestatieteam en agenten van de hondenbrigade zijn de twee verdachten uit de woning gehaald en aangehouden. Ook de politiehelikopter heeft geholpen bij de zoektocht naar de verdachten.

Het gaat om twee jongen van 16 en 17 jaar, beiden uit Rotterdam. Beide verdachten zitten nog vast op het politiebureau voor verder onderzoek.