Donderdagochtend werd de brandweer gealarmeerd vanwege een gaslekkage bij een school langs de Boterdorpseweg in Bergschenhoek.

Tijdens graafwerkzaamheden bij het oude gebouw van Wolfert Lansing, nu in gebruik als noodgebouw, is een gaslekkage ontstaan. Als gevolg van de lekkage kan een groep leerlingen geen examens doen in het oude pand.

Het nieuwe hoofdgebouw van Wolfert Lansing zit op enkele meters van het noodgebouw af. Het oude pand wordt nog gebruikt voor onder andere examens en als opvanglocatie, dit omdat in het nieuwe pand op de bovenste etage nog werkzaamheden bezig zijn.

Een conciërge laat weten dat de leerlingen gespannen zitten te wachten of de examens nog door kunnen gaan. Eerst moet Stedin nog ter plaatse komen om het lek te dichten.

Ontruiming was gelukkig niet nodig. Er was niemand aanwezig. Ook in de naastgelegen toekomstige opvanglocatie voor asielzoekers was niemand aanwezig, deze ruimte wordt nog ingericht en klaargemaakt om asielzoekers op te vangen.