De brandweer is zaterdagavond opnieuw uitgerukt voor een gaslucht aan de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs.

Vrijdagmiddag werd de brandweer ook al gealarmeerd nadat de bewoners een gaslucht rook in de woning aan het Valkenhof, de brandweer kwam toen met spoed ter plaatse waarna er diverse metingen in en buiten de woning zijn verricht. Er werd door de brandweerlieden weinig tot niets gemeten. Hierop zijn zij na overleg met de Officier van Dienst van de brandweer (OvD-B) weer retour gegaan.

De bewoners is geadviseerd het in de gaten te houden en indien nodig opnieuw aan de bel te trekken.

 

Zaterdagavond

De brandweer werd zaterdagavond opnieuw opgeroepen nadat de bewoners een gaslucht roken in de woning. Opnieuw zijn er metingen verricht, hieruit werd er daadwerkelijk een hogere concentratie gas gemeten in de kruipruimte van de woning. Voor de zekerheid werden ook bij de buren metingen gedaan, echter werd er bij de buren niets gemeten.

Medewerkers van Stedin zijn ter plaatse gekomen om het probleem te verhelpen, zij gaan een gat graven en het lek dichten.

In de Vogelbuurt gaat het al langere tijd mis, door graafwerkzaamheden in de wijk zijn er al diverse lekkages ontstaan. Zoals op 18 maart jl. en op 27 augustus 2020. Ook op 4 november 2020 ging het fout. Bij de lekkage op 27 augustus werd er door de brandweer opgeschaald naar GRIP1 en werden er 66 woningen ontruimd.