In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een bedrijfswagen volledig afgebrand aan de Facetlaan in Bleiswijk.

De brandweer werd omstreeks 03:00 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand bij de McDonald’s aan de Jadestraat. Bij aankomst bleek de brand niet bij de McDonald’s te zijn maar voor de deur van enkele bedrijven aan de Facetlaan. Het voertuig stond bij aankomst al volledig in brand.

Omdat de brandweer bang was voor overslag naar twee naastgeparkeerde bedrijfswagens werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. Hiervoor werd de tankautospuit van kazerne Oosterheem (Zoetermeer) gealarmeerd.

Ondanks de felheid van de brand kreeg de brandweer het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig afbrandde.

De twee naastgeparkeerde voertuigen liepen ook schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar de politie gaat uit van brandstichting.