In de nacht van woensdag op donderdag is er een automobilist langs de N471 thv Berkel en Rodenrijs te water geraakt.

De automobilist is omstreeks tien over twaalf vanaf de rotonde rechtdoor het water langs de N471 in gereden. De bestuurder kon, doordat zijn deur blokkeerde, niet zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse, waarna een duiker van de brandweer de bestuurder door het raam uit het voertuig wist te bevrijden.

Nadat de bestuurder was bevrijd is hij nagekeken door het ambulancepersoneel. Na controle is de man, zonder spoed, naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een blaastest afgenomen.

Twee bergingsvoertuigen van Jan de Graaf kwamen ter plaatse om het voertuig uit het water te halen. Doordat de kraan van het voertuig er niet veel zin in leek te hebben duurde het bergen nog enige tijd.

 

UPDATE 12:00 uur:

De politie laat desgevraagd aan de redactie weten dat de 35-jarige bestuurder uit Pijnacker is aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs is ingenomen.